čtvrtek 17. ledna 2013

Miniřezy Rumba


Miniřezy Rumba 




Na těsto:
• 4 vejce
• 120 g cukru
• 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
• 120 g hladké mouky
• 1 a ½ KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 40 g rozpuštěného másla

Na náplň:
• 2 bílky
• 50 g cukru
• 1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker
• ½ lahvičky Rumového aroma Dr.Oetker (nebo 5 PL rumu)
• 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
• 100 ml vody
• 500 ml smetany na šlehání

Na posypání:
• 50 g strouhaného kokosu

Příprava:

1. Na přípravu těsta ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do krémové konzistence. Mouku smícháme s kypřicím práškem, prosejeme do misky s vaječnou pěnou a spolu s máslem nebo margarínem zamícháme.

2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Plech umístíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 25 minut

3. Na přípravu náplně ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni bílky a cukr do tuha. Rychle vmícháme rozpuštěnou čokoládovou polevu připravenou podle návodu na obalu a rumové aroma nebo rum. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu a ihned vmícháme do čokoládového sněhu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do tuha a vmícháme do krému.

4. Vychladlý korpus potřeme krémem a posypeme kokosem. Uložíme na 2 hodiny do ledničky. Koláč rozkrájíme na řezy a servírujeme. Uchováváme v ledničce.

Žádné komentáře: