středa 2. ledna 2013

Řez Obližprst + recept

Řez Obližprst



Těsto: 5 vajec, 100 g moučkového cukru, 0,5 dl oleje, 2 lžíce kakaa, 100 g polohrubé mouky, 1 prdopeč, 
Krém: 5 žloutků, 3 dl mléka, 5 lžic hladké mouky, 1 vanilinový cukr, 1 a 1/2 másla, rum dle chuti,
Sníh: 5 bílků, 300 g moučkového cukru, čokoláda/granko na konečné posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Žloutky našleháme s cukrem, poté vmícháme olej, kakao, tuhý sníh z bílků a mouku s kypřícím práškem - dobře vymícháme. Těsto rozetřeme na (pouze) tukem vymazaný pekáč a pečeme v troubě při 200 °C. Necháme vychladnout.

Krém: Žloutky ušleháme s mlékem, moukou a vanilkovým cukrem nad párou do zhoustnutí, poté vychladíme a ušleháme s rozměklým máslem. Při šlehání přiléváme rum (dle vaší chuti).

Sníh: Bílky ušleháme nad párou s cukrem - pozor, aby se sníh neuvařil ;-)

Va vychladlý plát natřeme žlutý krém, necháme chvilku ztuhnout a poté potřít bílkovým sněhem. Nakonec můžeme posypat nastrouhanou čokoládou nebo posypat kakaem

Žádné komentáře: