středa 2. ledna 2013

Sachr z jablek + recept

Sachr z jablek 



Těsto:
300 g strouhaných jablek (cca 3-4 jablka, záleží na velikosti) 
300 g cukru krupice 
100 g Hery 
40 g kakaa (holandské) 
250 g hladké mouky 
3 vejce 
1 prášek do pečiva 

Poleva: 
100 g čokolády na vaření 
50 g másla

Vyšleháme Heru, cukr a vejce. Postupně přidáme nastrouhaná jablka, mouku, kakao a prdopeč. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 65-70 minut (v horkovzdušné na 150-160 stupňů).
Čokoládu na polevu rozpustíme ve vodní lázni s máslem a namažeme (nebo lépe mělkou sběračkou nalijeme) na dort. Zdobíme šlehačkou.

Dort můžeme také rozříznout a promazat pikantní marmeládou nebo ochucenou šlehačkou (čokoládovou).

Žádné komentáře: